E-TWİNNİNG PROJEMİZ

Geçmişten Günümüze İcatlar ve Artık Materyallerle İcat Tasarımı

STEM; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının disiplinler arası çalışma prensibine dayalı bir eğitim modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada STEM, günümüz eğitim sistemi içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu proje öğrencilerin matematik ve fen alanında yapılacak etkinliklerle öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile kullanımlarını amaçlamaktadır. Bu proje, teknolojinin geçmişten günümüze gelişim sürecinin yaparak yaşayarak öğretim tekniği temelinde öğrencilere kazandırmayı planlamaktadır. Aynı zamanda öğrencilerden doğada ve çevresinde bulunan artık materyallerle haftanın icadını öğrendikten sonra o haftanın temasına uygun tasarımlar yapması beklenmektedir.